Artikeln publicerades 17 april 2024

Lyckad rollatorträff på Ängslyckan

Foto på rehabassistent Thomas Lindkvist och Camilla Johansson från kommunalförbundet Medelpunkten.Förstora bilden

Både rehabassistent Thomas Lindkvist och Camilla Johansson, från kommunalförbundet Medelpunkten, var överens om att det var en mycket lyckad rollatorträff.

I måndags klockan tio öppnade man dörrarna på Ängslyckans särskilda boende för att serva och laga rollatorer som seniora invånare lånar av Svalövs kommun.

Detta var andra tillfället som kommunens rehabgrupp och kommunalförbundet Medelpunkten tillsammans arrangerar en rollatorträff. Denna gång var det Ängslyckan i Teckomatorp som stod värd och från förmiddag till klockan tre på eftermiddagen var det möjligt att få en översyn av sin kommunrollator och samtidigt ta sig en fika och umgås.

Thomas Lindkvist är rehabassistent på Ängslyckan och det är han tillsammans med kollegorna i rehabgruppen som planerat och förberett träffen.

Thomas, hur har dagen gått?

— Det har gått bra och över förväntan. Det var fullt pådrag när vi öppnade och det var många som kom redan då. Hittills har vi servat 24 rollatorer och bjudit på än fler fikor. Så nu har vi slagit förra träffen i antal servade rollatorer.

Tillsammans med Teckomatorpsborna bidrog också besökare från Kågeröd och Svalöv, och till och med några från Röstånga, till dagens framgång.

Så vad händer framöver?

— Helt klart kommer vi fortsätta med konceptet. Sedan funderar vi också på hur vi skulle kunna utveckla den sociala biten för besökarna ytterligare. Nästa rollatorträff blir till hösten och då är det Åsgårdens särskilda boende i Kågeröds tur. Vi vill ju arbeta in det som en rutin, att vi kör en gång på våren och en gång på hösten, säger Thomas.

Foto på två seniora besökare och medarbetare från Medelpunkten.Förstora bilden

Greta Randau och Agneta Sigfridsson dröjde sig kvar för fika och umgås en stund efter att rollatorerna var servade. Till höger ser vi Camilla Johansson från Medelpunkten och bakom henne syns teknikerna Tarek Zahran och Ahmed Elsheiry.

Även Camilla Johansson från Medelpunkten var nöjd med dagen och seniorernas gensvar. Camilla berättar att hon tycker att Svalöv lyckats väl och att kommunen gjort bra reklam för sig för att få många besökare.

— Det har gått väldigt bra. Dagen har varit välbesökt och vi är jättenöjda. Det är kul att komma ut så här, så att jag och teknikerna får träffa seniorerna, och se vem det faktiskt är som använder våra hjälpmedel. Så vi ser väldigt positivt på detta som koncept, säger Camilla.

Foto på Medelpunktens hjälpmedelstekniker.Förstora bilden

Från vänster i bild ser vi hjälpmedelsteknikerna Ahmed Elsheiry och Tarek Zahran i färd med att serva rollatorer.

Relaterad information

Se TV4:s inslag från rollatorträffen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på Sveriges radios inslag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om kommunalförbundet Medelpunkten

Medelpunktens uppdrag är att tillgodose medlemskommunernas behov av de hjälpmedel som kommunerna har ansvar för med ändamålet att invånare i medlemskommunerna på lika villkor ska få funktionellt fullgoda hjälpmedel och god service oavsett bostadsort.

Medlemmar i förbundet är de 11 kommuner som ingår i samarbetet Familjen Helsingborg, Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Läs mer på Medelpunktens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Text och foto: Daniel Henriksson, Svalövs kommun.