Artikeln publicerades 31 mars 2021

Förslag till ny renhållningsordning

LSR, Landskrona-Svalövs Renhållnings AB, har tillsammans med Landskrona stad och Svalövs kommun tagit fram ett förslag till ny renhållningsordning.

Renhållningsordningen består av en för de båda kommunerna gemensam avfallsplan med tillhörande bilagor, och renhållningsföreskrifter för Landskrona stad och för Svalövs kommun. Syftet med avfallsplanen är att visa vilka ambitioner Landskrona stad och Svalövs kommun har för att förebygga uppkomsten av avfall och att när avfall ändå uppstår omhänderta det långsiktigt hållbart. Renhållningsföreskrifterna i sin tur reglerar förhållandet mellan kommunerna och invånarna rörande avfallshanteringen.

Förslaget finns nu tillgängligt för granskning under perioden den 31 mars 2021 till den 30 april 2021. Förslaget till ny renhållningsordning finns att läsa här.