Artikeln publicerades 5 maj 2021

Pristagarna har äntligen fått sina utmärkelser!

I måndags kunde äntligen 2020 års kulturprisvinnare och kulturstipendiat ta emot sina utmärkelser.

Kulturpristagare 2020

Förra årets pristagare var Erik Nylund och han fick priset med följande motivering:

” I ett två kvadratmeter litet hemmakontor på Svalegatan i Svalöv sitter Erik Nylund och skapar illustrationer och grafik till hela världen. Varje vecka sedan tio år tillbaka medverkar han med illustrationer i HD/Sydsvenskan på söndagar. Utöver detta ritar han allt från interaktiva illustrationer för digitalt undervisningsmaterial, till nu senast uppdraget att göra en 2 x 5 meter stor illustration åt British Library i London. Anmärkningsvärt att det uppdraget gick till en svensk! Våren 2020 hade Erik en corona-säkrad utställning på Spargodt gård utanför Tågarp. Då visade han främst upp sina illustrationer från dagspressen.”

Förutom diplom består priset av ett konstverk. Årets pris var skapat av keramikern Bente Brosböl Hansen.

Kulturstipendium 2020

Kulturstipendiet gick förra året till Kitty Andersson med följande motivering:

”Kitty Andersson kommer från Teckomatorp och studerar musik på Mega Musik gymnasieskola i Helsingborg, där hon kommer att ta examen 2021. Hon är även sångerska i bandet Viceroy. Sedan åtta års ålder har Kitty deltagit i workshops och musikaler hos Lovewell Institute for the Creative Arts. Stipendiet syftar till fortsatt deltagande hos Lovewell och sånglektioner. Kitty kommer att redovisa sitt stipendium för Bildningsnämnden senast den 31 augusti 2021.”Förutom diplom består 2020 års pris också av en stipendiesumma på 20 000 kr.

Stort GRATTIS!

Priset delades ut av kommunfullmäktiges presidium:
Ingrid Ekström (SD), kommunfullmäktiges ordförande.
Anna Berg von Linde (M), 1:e vice ordförande.
Claes Hallberg (S), 2:e vice ordförande.