Artikeln publicerades 6 maj 2021

Måltidsservice är topp fyra i Skåne som djurvänligaste kommun

Kommunens måltidsverksamhets medverkan i en undersökning som gäller Sveriges djurvänligaste kommuner resulterade i en fin placering.

Resultat i årets ranking visar att Svalöv och måltidsverksamheten håller sig väl framme. I Skåne placerad man sig som nummer fyra och totalt i riket blev det en 18:e plats i rankingen. Undersökningen genomförs årligen av organisationen Djurens Rätt och i år var det 225 kommuner av totalt 290 som deltog.

Det är första gången som verksamheten deltog i undersökningen och kostchef Ida Thrane är mycket glad över resultatet.

- Resultatet och vår placering i undersökningen är mycket glädjande och jag ser ett direkt samband mellan kommunens kostpolicy och våra livsmedelsupphandlingar samt en bra måltidsplanering, där all mat i kommunen tillagas från grunden, säger Ida Thrane.

Relaterad information