Artikeln publicerades 11 maj 2021

Vill du vara med och påverka framtidens Vårdcentral?

Vårdcentralen och Svalövs kommun välkomnar dig som är intresserad av att vara med i ett medborgarråd. Här har du som kommuninvånare möjlighet att vara med och påverka Vårdcentralens framtida arbete.

Just nu pågår ett förändringsarbete på Vårdcentralen i Svalöv och ett steg i detta är att skapa ett medborgarråd. Det är Linda Hunter, sjuksköterska på vårdcentralen, samt Mikael Lindberg, folkhälsosamordnare i Svalövs kommun, som kommer att hålla i rådet.

Varför ett medborgarråd?

- Ett medborgarråd kommer att hjälpa oss att ta del av vad kommunens invånare tycker är viktigt och hur vi kan hjälpa våra patienter på bästa sätt samt hur vi tillsammans kan arbeta för en bättre folkhälsa, säger Linda Hunter.

Kan vem som helst söka till rådet?

- Vi hoppas att det finns intresse i alla åldrar om att vara med och bidra med goda tankar och idéer. Så för att få en så stor åldersspridning som möjligt välkomnar vi alla att söka, säger Mikael Lindberg.

Hur anmäler man sitt intresse?

- Senast den 25 maj ska intresseanmälningen vara inskickad till mig via e-post och i anmälan vill vi ha en kort beskrivning om varför man vill vara med och påverka och vilka förväntningar man eventuellt har. Därefter gör vi ett urval av inkomna anmälningar och skickar ut en inbjudan till första mötet, säger Mikael.

När sker då första mötet?

- Vi planerar för ett första informationsmöte den 3:e juni klockan 18.00 i kommunhuset i Svalöv. På grund av covidrestriktionerna har vi vid detta tillfälle möjlighet att träffa sex personer. Vi bjuder såklart på fika med kaffe, te och smörgås, säger Mikael.

Hur kommer det fortsatta arbetet med rådet att se ut?

- Efter den inledande träffen kommer vi att planera in fler möten under hösten, med start i slutet av augusti. Vi räknar med att genomföra fem möten. Eventuellt kommer det en fortsättning under våren 2022 om intresset finns och vi hoppas på stort engagemang, säger Linda Hunter.

Anmäl ditt intresse om att vara med i medborgarrådet

Skicka din anmälan senast den 25/5 via e-post till mikael.lindberg@svalov.se.

OBS! Ange en kort beskrivning om varför du vill vara med och påverka samt dina förväntningar.

Första mötet
När: 3 juni, kl. 18.00.
Var: kommunhuset, Herrevadsgatan 10, Svalöv.

Medborgarrådet och syftet
Rådet kommer inledningsvis bestå av sex medlemmar, exklusive Mikael och Linda, som träffas fem gånger under 2021. Syftet med rådet är att vårdcentralen vill ta tillvara på goda tankar och idéer som kommunens invånare har gällande verksamheten samt tillsammans skapa bättre förutsättningar för hälsa i kommunen.

Har du frågor, vänligen kontakta:
Linda Hunter, sjuksköterska vårdcentralen
Tel: 0418-65 15 50 (Vårdcentralens växel)

Välkommen med din intresseanmälan!