Artikeln publicerades 18 maj 2021

Kvarnlidens förskola i Billeberga håller fortsatt stängt

Efter nytt samråd med Region Skåne håller förskoleverksamheten stängt även under onsdagen och torsdagen, den 19:e och 20:e maj. Förskolan har varit stängd sedan i måndags med anledning av att personalen inte är i tjänst på grund av sjukdom, smitta eller karantän.

På grund av smittskyddsskäl undviker verksamheten att ta in vikarier eller använda personal från andra kommunala förskolor. Av samma skäl placeras inte heller Kvarnlidens barn tillfälligt på andra förskolor i kommunen.

Efter nytt samtal med Region Skånes smittskydd beslutade bildningsnämnden idag (18/5) att hålla förskoleverksamheten stängd i ytterligare två dagar. Under torsdagen kommer läget att utvärderas på nytt.

- Jag vet att det innebär omställning med kort varsel för både föräldrar och personal och det är alltid tråkigt att behöva ta sådana beslut. Men vi gör det för allas bästa och med säkerheten i fokus, säger Kim Hellström (SD), bildningsnämndens ordförande.

Föräldrar och vårdnadshavare underrättas under dagen om att verksamheten på Kvarnlidens förskola håller fortsatt stängt.

Om du som förälder har frågor, vänligen kontakta:
Yrsa Holmkvist
Förskolerektor, Kvarnliden
0418- 47 50 50
E-post