Artikeln publicerades 18 juni 2021

Nu är vi igång med byggnationen på Kågerödslund

Foto på när första spadtaget genomfördes på Kågerödslund.

Från v. i bild: Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Morgan Johansson, Einar Dahl byggnads AB, Stefan Pettersson (M), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, samt Dan Nilsson och Christer Johansson från Kågerödslunds intresseförening.

På torsdagseftermiddagen togs det första symboliska spadtagen för den nya byggnationen på Kågerödslundsområdet i Kågeröd.

Det var i mars 2018 som olyckan var framme och huvudbyggnaden på Kågerödslund brann ner till grunden. Ganska omgående påbörjade kommunen resan mot ett nytt Kågerödslund genom att lyssna in allmänhetens och föreningslivets behov och idéer. Och nu är vi äntligen där då vi kan sätta spaden i backen.

Stefan Pettersson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, inledde spadtaget med orden:

- Då säger jag att det här är en stor dag efter det som hände 2018 och att vi nu två och ett halvt år senare kan sätta igång är mycket glädjande. Och med det vill jag ge oss möjligheten att ta det första spadtaget.

- Så, ska vi försöka att sätt igång det här Kågerödslundsbygget, utbrast Stefan innan spadarna lät sanden flyga genom luften.

På Kågerödslundsområdet kommer det att uppföras en ny byggnad med förskoleavdelning, med inriktning på utomhuspedagogik, samt en samlingslokal för uthyrning till allmänheten.

Det är Einar Dahl Byggnads AB som är entreprenör och färdigprojektering av byggnationen pågår för fullt och själva arbetet kommer att starta efter sommarsemestern. Hela projektet beräknas vara färdigt under våren sommaren 2022.