Artikeln publicerades 24 juni 2021

2020 års vandringspristagare premierades

Niklas Fonskov och Johan Cöster från fritidsenheten tillsammans med utbildningsnämndens ordförande, Kim Hellström, bjöd in pristagarna till kommunhuset för utdelning av diplom och priser samt för lite snack med tårta och kaffe.

Varje år uppmärksammar Svalövs kommun en rad hjältar för deras insatser inom idrotten och i onsdagskväll var det dags att officiellt premiera pristagarna.

Stort grattis säger vi till följande vandringspristagare!

 

Linda Wallin-Sörensen, Handikapp idrottsstipendium 2020. Förstora bilden

Linda Wallin-Sörensen

Vandringspris:
Handikapp idrottsstipendium 2020 inom Svalövs kommun.

Motivering:
”Hälsomagasinet Svalöv har under föreningens snart 30-åriga historia ständigt strävat efter att utveckla integrationen av idrottsutövandet för personer med olika funktionsnedsättningar. Under 2020 startade Linda spinningträning för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Målet är att slussa in så många som möjligt i den ordinarie verksamheten.”


Förstora bilden

Gun och Christer Hedin

Vandringspris:
Hedersomnämnande för särskild idrottsprestation inom Svalövs kommun 2020.

Motivering:

”Gun och Christer har under många år varit aktiva i idrottsrörelsen i Svalövs kommun. På Hälsomagasinet har de varit aktiva utövare och delaktiga i styrelsen. Tävlingen Hedins Cup i styrkelyft startade och ansvarade Christer för. De är även engagerade i Senior Sport School och har under många år ansvarat för att nätet på tennisbanan i Svalöv kommit upp inför varje säsong.”


Förstora bilden

Gunnar Friberg

Vandringspris:
Hedersomnämnande för särskild idrottsprestation inom Svalövs kommun 2020.

Motivering:
”Gunnar Friberg har sedan barnsben varit aktiv i Röstånga IS, där han på senaste årsmötet blev hedersmedlem. Gunnar har varit ungdomsledare, styrelseledamot, trä­nare samt spelat över 1 000 matcher i föreningens tröja. Gunnar har även varit med att starta upp skidsektionen och under många år sett till att motionsslingor och Skåneleden vid Jällabjär varit på topp.”


Förstora bilden

Isak Gamst

Vandringspris:
Kjells Kanna vandringspris för bästa idrottsprestation under 2020.

Motivering:
”Isak är född 2005 och testade under IF Kronans sommaraktiviteter på friidrott i Svalöv. Han visade sig snabbt vara en löpartalang och började hösten 2019 att träna regelbundet. I december 2019 ställde Isak upp i sin första tävling och kom där tvåa på 60 meter. Under 2020 deltog Isak på U-SM och lyckades där att bli fyra, både på 60- och 200 meter. I augusti lyckades Isak kamma hem ett skånskt rekord, sm-guld och klubbrekord på 300 meter vid U-SM utomhus. Isak siktar nu på U-EM i Italien i augusti samt ungdomsfinnkampen i september.”


Förstora bilden

Gabriel Persson

Vandringspris:
NST:s vandringspris för främsta juniorprestation 2020.

Motivering:
”Gabriel tränar och tävlar för Trolleholms Ryttarförening, Gryttinge, och har under året gjort stora framsteg tillsammans med sin häst - Lily´s Palace. Under 2020 kvalade de in till SM i hoppning som gick av stapeln i Falsterbo. På Ribbersborg i Malmö blev det en bronsmedalj i Skånska Mästerskapen under sommaren. Vid SM inomhus 2020, som gick i Skövde, kammade ekipaget hem en silvermedalj i Inverkan (stilpoäng) i väldigt tuff konkurrens.”


Förstora bilden

Henric Nyman

Vandringspris:
Sparbankernas vandringspris för bästa ledarprestation under 2020.

Motivering:
”Henric är en förebild både på och utanför planen. Han lägger ner mycket tid på att utveckla sitt lag till duktiga fotbollsspelare men också till starka individer. Det är alltid välplanerade och roliga träningspass och Henric brinner för klubben och dess verksamhet. Spelare och föräldrar i laget är oerhört tacksamma att få ha honom som ledare. Henric har även tagit på sig rollen som ungdomsansvarig i föreningen och skapade under 2020 bland annat ett samarbete med Landskrona BoIS.”


Förstora bilden

Göran Andersson

Vandringspris:
Sture och Berta Bondessons vandringspris för bästa seniorprestation under 2020.

Motivering:

”Göran Andersson deltog i oktober vid de Skånska Mästerskapen i kpist som hölls i Landskrona. Efter att ha lyckats med bedriften att träffa 58 av 60 skott blev Göran skånsk mästare i kpist.”