Artikeln publicerades 20 september 2021

Svalöfs gymnasium slår upp dörrarna

Elever från Svalöfs gymnasium

Från vänster syns Betty Rosenqvist Frida Busk och Johanna Hyll, elever på Samhällsvetenskapliga programmet, några av alla de elever som kommer att finnas på plats under öppet hus den 2 oktober. Foto: Åsa Meierkord/Svalöfs gymnasium

När Svalöfs gymnasium anordnar öppet hus den 2 oktober kan man bland annat få reda på mer om de nya profilerna på samhälls- och naturvetenskapsprogrammen, få en inblick i hur eleverna tar hand om allt från pyttesmå hamstrar till gigantiska hjullastare och höra lite om huvudbyggnaden som fyller 100 år i år.

Öppet hus pågår mellan klockan 10 och 14 och innefattar alla skolans olika lokaler, byggnader och gymnasieutbildningar.

Evenemanget vänder sig främst till ungdomar som är intresserade av att bli elever på skolan, men även anhöriga och andra intresserade är välkomna till öppet hus.

- Det känns väldigt kul att kunna ha ett vanligt öppet hus igen efter alla restriktioner. Jag hoppas att de som inte känner till att Svalöv har en modern gymnasieskola som även erbjuder samhälls- och naturvetenskapsprogram, tar tillfället i akt och besöker oss, säger Lena Hansson, rektor.

Alla elever och lärare på skolan finns tillgängliga under dagen och är redo att svara på frågor om skolans alla utbildningar. Besökarna får se alla lokaler och hälsa på i verkstäder och stallar. Det kommer även att arrangeras en rad olika aktiviteter och blir man hungrig kan man ta en paus i matsalen där skolans kök har ärtsoppa till försäljning.

Under öppet hus den 2 oktober uppmärksammas också att skolans huvudbyggnad fyller hundra år i år.

- Vi har en vacker huvudbyggnad som rymmer mycket historia och den vill gärna uppmärksamma, säger Lena Hansson.

Välkommen!