Artikeln publicerades 13 december 2021

Söderåsbanan är nu invigd

Strax efter kl. 11.00 på lördagsförmiddagen den 11 december, rullade det första pågatåget in på Svalövs station. Det karaktäristiska lila tåget lyste upp i dimman och den vita snön.

Då var det äntligen dags för Söderåsbanans invigning och det efterlängtade tågets ankomst. Invigningståget startade sin resa i Teckomatorp och gick sen via Svalöv, Kågeröd och Billesholm till slutdestinationen Åstorp. Det var högtidliga tal och traditionsenlig bandklippning på alla stationerna och det rådde en förväntansfull och festlig stämning överallt. Detta var något som många Svalövsbor väntat på.

Jan Zielinski(S) och Teddy Nilsson(SD) på väg ut ur tåget

Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, och Jan Zielinski (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen, på väg att ta det historiska klivet ut ur det första pågatåget som stannar vid Svalövs station.

Festligheter i samband med Söderåsbanans invigning i Teckomatorp.

Festligheter i samband med Söderåsbanans invigning i Teckomatorp.


Pågatågen kommer efter invigningen av Söderåsbanan och de nya stationerna Kågeröd och Svalöv att rulla från fem av sex tätorter i Svalövs kommun.

Med direkttåg blir det nu lättare att resa hållbart och mycket snabbare för att pendla till och från Svalövs tätorter. Till Malmö C kommer det att ta 41 minuter från Kågeröd, 34 minuter från Svalöv och under halvtimmen från Teckomatorp.

Tidtabell för tågen på den nya Söderåsbanan hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..