Artikeln publicerades 1 februari 2022

Naturvetenskapsprogrammet med profilen veterinärmedicin!

Du vet väl att du kan välja Naturvetenskapsprogrammet med profilen veterinärmedicin på Svalöfs gymnasium? Då får du praktisera dina kunskaper på skolans egen veterinärklinik.

Nyligen var eleverna Elin, Natalie och Felicia som läser Naturbruk djurvård på skolans klinik och hjälpte till med vaccination av Lill-Babs (Swede suns Unni) som är en 12 veckor gammal Bassethound.
Du som funderar på att vidareutbilda dig till till exempel veterinär, djursjukskötare eller djurskyddsinspektör efter gymnasiet kan välja att läsa profilen veterinärmedicin.
Om du väljer profilen läser du programfördjupningskurser om sjuka djur och deras behov. Kursen ger möjlighet att få D9 behörighet - att kunna ge vissa läkemedel under hud, i muskler och blodkärl. Du läser också en fördjupningskurs om djurens anatomi och fysiologi.
I kursen ingår både teori, liksom praktiska moment som till exempel bandagering, provtagningsmetoder, analyser, röntgen och operationslära. De praktiska inslagen i kursen görs på skolas egen veterinärklinik.