Artikeln publicerades 27 april 2022

Traktormuller svepte in på Västerhus

Nyligen fylldes gårdsplanen vid Västerhus med traktorer som inte backar för tunga utmaningar när nya New Holland traktorer och Svenska tractorpulling förbundet var på besök.

- Det svåra är att köra rakt och inte tappa fart, säger Julia Nilsson, elev på Svalöfs gymnasium lantbruk som även tävlar i tractorpulling.

Tre modeller i olika storlek visades upp.
Traktorföretaget New Holland åker runt tillsammans med Svenska tractorpulling förbundet bland olika naturbruksskolor för att visa både tractorpulling och nya modeller. En målssättning är att komma till Svalöfs gymansium vart tredje år.

- Här finns ju framtidens entreprenörer och yrkesverksamma inom lantbruk, eleverna är väldigt intresserade och uppmärksamma, det är kul, säger Christian Ruden, samordnare och projektansvarig.

Många elever tog chansen och provade de nya modellerna.

- Den var smidig att köra, lugn i gasen, säger Oskar Hammarkvist SK19.

Patrick Madsen, elev på Naturbruk lantbruk som tävlar i tractorpulling bytte några ord med Christian Ruden, arrangör. Foto: Åsa Meierkord

Patrick Madsen, elev på Naturbruk lantbruk som tävlar i tractorpulling på sin fritid, bytte några ord med Christian Ruden, arrangör. Foto: Åsa Meierkord