Artikeln publicerades 23 augusti 2022

Politik och val stod på schemat

Bränslepriser? Jämställdhet? Djurrättsfrågor? Valet närmar sig och under måndagen kom representanter från alla nuvarande riksdagspartier till Svalöfs gymnasium för att prata politik med skolans elever.

Politiker kom till Svalöfs gymnasium för att diskutera framtid och val med eleverna.

Politiker kom till Svalöfs gymnasium för att diskutera framtid och val med eleverna.

- Det är jättebra att politikerna kommer hit, så får man reda på saker med en gång av alla olika partier, säger Fideli elev på Skog, mark och djur.

Att ungdomar engagerar sig i sin framtid och ges utrymme att påverka och forma den är avgörande för alla politiska partier.

- Vi är ute på många olika skolor de här veckorna och frågorna och diskussionerna skiljer sig åt, här på Svalöfs gymnasium frågar många elever om till exempel bränslepriser, säger Alexander Larsson, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, SSU.

Förutom att svara på frågor och diskutera med eleverna, var en viktig del med besöket på skolan också att bredda perspektiv och möta förutfattade meningar.

- Alla som står här är nog överens om att det viktigaste är att unga engagerar sig, säger Hedvig Lindgren, Liberala ungdomsförbundet, LUF.

Det är lärarna som undervisar i samhällsvetenskap på skolan som anordnar arrangemanget med bokbord.
Representanter från Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet var på plats.