Artikeln publicerades 7 oktober 2022

Fina prestationer från våra elever i finalen för Svensk Racing

Nyligen kördes finalen för Svensk Racing på Mantorp Park och då deltog både nuvarande och tidigare elever från tävlingsteknik framgångsrikt i racingteamen.

Brink Motorsport säkrade Silvret i STCC som för sista gången körde förbränningsmotorer eftersom det blir helelektiskt från och med år 2023. Svalöfs gymnasiums tidigare elev på tävlingsteknik, Emilia håller Svalöfs fana högt i Brink Motorsport.

I Porsche Carrera Cup blev det en rafflande final som avgjordes i domarrummet Lukas Sundahl tog hem titeln för femte året i rad.
Det sista racet vanns dock av Marcus Annervi och hans team av tävlingstekniker från Svalöfs gymnasium. En vinst som höjde flera ögonbryn från storteamen som hyllade prestationerna från eleverna.

Melvin Persson FT21TT gjorde sin första racehelg som tävlingstekniker och fick vara med om en vinst i V8 thundercars juniormästerskap.
Isak Nilsson och Jonathan Hagerin tog Brons i V8 mästerskapet genom Conny Brorsson. Tävlingarna hade en publik på hela 11000 åskådare.