Artikeln publicerades 24 oktober 2023

Lantbrukselever antog utmaningar tillsammans

Gissa lerhalt och räkna ut antal kilo utsäde varvades med mer handfasta tävlingsmoment som att leta rätt på sockerbit i mjölfat och däckstafett, när eleverna på Lantbruk hade temadag på Västerhus.

Här ses lag Suggorna i full aktion. Foto: Åsa Meierkord

Här ses lag Suggorna i full aktion. Foto: Åsa Meierkord

Eleverna på Naturbruksprogrammet Lantbruk har länge haft som önskemål att göra något tillsammans i alla årskurser. Därför anordnades en temadag med både kluriga som lättare uppgifter för lag med elever från alla tre årskurser. Utmaningarna var många - men lagen tog sig dem an med stor entusiasm :)

Ibland kan också de uppgifter som verkar vara lätta till en början, visa sig att vara bland de svåraste. Att slå i en spik i en hård träbjälke med så få slag som möjligt, var inte så lätt som många deltagare trodde. Då var det lättare att precisionsbacka med traktor och balvagn - på snabbast möjliga tid.

Var är äpplet... ? Foto: Åsa Meierkord

Var är äpplet... ? Foto: Åsa Meierkord

Bland tävlingsmomenten fanns även hoppa säck med ett ägg på en sked och avgöra avstånd utan tumstock.
Dagen avslutades med grillning och prisutdelning.

Förstaplatsen kneps av lag Pissetunnorna som fick ihop hela 150 poäng. På andraplats kom lag Juverinflammation med 111 poäng och på tredjeplats lag Rapsbaggarna med 107 poäng.

Lagen Galtarna, Suggorna, Pissetunnorna, Rapsbaggarna, Juverinflammation, Flyghavre och Kvigorna kämpade väl  under temadagen.

Lagen Galtarna, Suggorna, Pissetunnorna, Rapsbaggarna, Juverinflammation, Flyghavre och Kvigorna kämpade väl under temadagen.