Avfall & återvinning

Pappa och son återvinner glasflaskor.

Foto: Mostphotos.

Landskrona – Svalövs Renhållnings AB (LSR) ansvarar för avfallshämtningen i Svalövs kommun. Det är dit du vänder dig med frågor om avfallshämtning, källsortering med mera.

LSR:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information om bland annat öppettider, avfallshämtning och felanmälan. På LSR:s hemsida finns också en guide till hur man sorterar rätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När ska jag kontakta LSR?

  • Ägarbyte - formulär finns på LSR:s hemsida
  • Utebliven tömning
  • Ändring av abonnemang
  • Beställningar
  • Saknar kärl eller påshållare
  • Fakturafrågor

Återvinningscentralen i Svalöv

Återvinningscentralen finns på Harjagersvägen 8 i Svalöv. På LSR:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du öppettider och aktuell information.

Återvinningsstationer

I Svalöv kommun finns återvinningsstationer i samtliga tätorter. Det är Förpackning och tidningsinsamlingen (FTI) som står för tömning av behållare och städning av stationerna. På FTI:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information om återvinningsstationerna.På återvinningsstationerna ska du endast lämna använda förpackningar och tidningar till återvinning – möbler, elektronik, trädgårdsavfall och annat lämnar du till kommunens återvinningscentral.

Nedskräpning

Nedskräpning i naturen och liknande frågor, vänligen kontakta Söderåsens Miljöförbund. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kompostering

Det är möjligt att själv kompostera sitt organiska hushållsavfall. Innan du börjar krävs det dock en dispens från Söderåsens miljöförbund. Blankett finns på Söderåsens Miljöförbunds webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kompostering av trädgårdsavfall behöver inte anmälas.

Renhållningsordning

Renhållningsordningen har tagits fram av LSR, Landskrona-Svalövs Renhållnings AB, tillsammans med Landskrona stad och Svalövs kommun. Den består av en för de båda kommunerna gemensam avfallsplan med tillhörande bilagor, och renhållningsföreskrifter för Landskrona stad och för Svalövs kommun.

Renhållningsföreskrifter Pdf, 227.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Avfallsplan Pdf, 8.8 MB, öppnas i nytt fönster.