Om Måltidsservice

Vi skapar matglädje för kommunens gäster genom att laga mat så mycket som möjligt från grunden och med bra råvaror. Vi arbetar med att tillaga och leverera välsmakande, näringsriktiga och kvalitetssäkra måltider.

- Matglada hälsningar, Ida Thrane, kostchef

Vi ansvarar för tillagning av mat och måltider till kommunens gäster i ålder 1– 101 år. Vi har sju tillagningskök och femton mottagningskök som tillsammans serverar ungefär 2500 måltider dagligen och som lagas av cirka 40 medarbetare.

Vår ambition är att skapa matglädje för kommunens gäster genom att laga mat så mycket som möjligt från grunden och med bra råvaror. Vi arbetar med att tillaga och leverera välsmakande, näringsriktiga och kvalitetssäkra måltider.

Maten vi serverar är tillagad av livsmedel som uppfyller de krav vi ställt vid upphandlingen. Vår upphandling styrs av reglerna som gäller för alla kommuner, Lagen om offentlig upphandling. Vid upphandling får vi inte lov att begära en produkt från ett tillverkningsland, region eller varumärke. Däremot får vi lov att ställa krav såsom Djurskydd, Ekologiskt, Färskhet, Miljökrav, Innehåll och sammansättning. En stor del av våra inköp är ekologiska och utgör ca 30 %. Vårt salladsbord är klimatsmart och följer årets skördecykel.

Vi köper livsmedel från:

  • Skånemejerier – mjölkprodukter från skånska bönder
  • Grönsakshallen Sorunda Syd – Ekologiska ägg, potatis, frukt och grönt
  • Feldts fisk, Bröderna Hansson
  • Menigo – Rättvisemärkt te, kaffe och choklad

Egenkontroller
Måltidsservice arbetar systematiskt med egenkontroll och livsmedelssäkerhet ute i vår verksamhet. Vi får besök av Söderåsens Miljöförbund varje år genom tillsyn och kontroll av våra kök. Dessa besök leder till handlingsplaner med åtgärder som vi följer upp.