Artikeln publicerades 8 december 2023

Lucköppning på Ängslyckan

Bild på personal och hyresgäster som var med och avtäckte Ängslyckans kalenderlucka.Förstora bilden

Bakom årets juldekoration , från vänster i bild, ser vi Elinor Hansson och Helén Olsson tillsammans med några hyresgäster och undersköterska Ronja Hallén Geroy samt enhetschef Per Vesterlund.

I onsdags, den 6:e december, var det lucköppning på Ängslyckans särskilda boende i Teckomatorp. Hyresgäster och personal hade samlats för lite julmys med glögg, kaffe och kakor i samband med avtäckningen av kalenderluckan.

Det börjar bli en tradition som väcker minnen och höjer stämningen på boendet. Det är andra året i rad som Ängslyckan medverkar i Teckomatorps byakalender och för den nyfikne finns juldekorationen att beskåda i anslutning till boendets entré.

— I år har temat varit Kalle Anka på julafton och engagemanget för att fixa med luckan har varit stort. Det har både varit personal och brukare från avdelningarna men även chefer och vår vaktmästare Mats har varit med, säger Elinor Hansson, administratör på Ängslyckan.

— De äldre har fått tycka till och komma med förslag och så har vi fixat till det. Så det är ganska många som varit involverade, fyller undersköterska Helén Olsson på med.

Fram till det nya året kan man ta del av juldekorationen

Årets kalenderlucka har arbetat sig hela vägen ut i entrén och där möts man av en ren med släde som drar tomten och hans julklappar.

— Man kan säga att julklapparna tillverkas här i julluckan, som är tomteverkstaden, och sedan står tomten redo i entrén för att lasta och bege sig ut på byn för att leverera klapparna, säger Helén.

Det är Teckomatorps byalag som årligen arrangerar julkalendern och byalaget har också en tävling på Facebook där det går att rösta fram den kalenderlucka man gillar bäst.

Elinor och Helen berättar att boendets juldekoration troligtvis kommer att finns kvar in på det nya året.

— Fram till och med nyår är den kvar för beskådan. Känner jag oss rätt så åker den nog ut därefter någon gång, säger Helén.

Text och foto: Daniel Henriksson.

Relaterade nyheter från verksamheten Omsorg & stöd