Artikeln publicerades 27 december 2023

Pepparkakshusbygge på Solgården

På bilden syns personal och bruakre sån Solgårdens särskilda boende..Förstora bilden

Från vänster i bild bakom pepparkakskreationerna ser vi undersköterska Jessica Nielsen som arbetar på avdelning Jupiter, hyresgäst Eva Carlsson med maken Allan som är på besök, samt undersköterska Rita Kalinauskiene från avdelning Tellus/Venus.

Likt Åsgården i Kågeröd har även Solgårdens avdelningar på särskilda boendet i Svalöv bakat pepparkakshus och tävlat mot varandra.

I år var det två priser som delades ut. En tävling för de som lämnade en röst i Solgårdens entré, där de fina pepparkakshusen fanns för beskådan, och en omröstningstävling på Instagram.

Det var Eva Carlsson tillsammans med kamraterna och personalen på avdelning Jupiter som tog hem första pris i Solgårdens omröstning.

Eva, vad tyckte du om att bygga pepparkakshus?

— Det är alltid trevligt och det gör vi gärna varje år. Jag kunde dock inte låta bli att smaka en liten bit av huset innan vi var färdiga, säger Eva med ett efterföljande skratt.

Omröstningen på Instagram togs hem av avdelning Tellus/Venus där Rita Kalinauskiene arbetar.

— Hos oss var det fem seniorer som var med och bakade, byggde och dekorerade och vårt tema i år var sagan Hans och Greta, berättar Rita.

Totalt var det fem avdelningar som deltog i tävlingen. Att bygga pepparkakshus är något man gjort under några år nu på Solgården.

— Det fina med detta är att vi gör något tillsammans. Det blir en social samvaro där vi alla umgås och har roligt under tiden som vi bakar och bygger. Och det uppskattas också av de anhöriga, säger Jessica Nielsen.

Har ni haft prisutdelning också?

— Nej, inte ännu. Så det ser vi fram emot med spänning. Det blir säkert något gott till fikan med våra hyresgäster här på boendet, säger Jessica.

Stort grattis till vinnarna av Solgårdens finaste pepparkakshus!

Avdelning Jupiters vinnande pepparkakshus

Avdelning Jupiters vinnarbidrag.Förstora bilden

Det var avdelning Jupiter som tog hem 1:a pris i omröstningen på Solgården.

Avdelning Tellus/Venus vinnande pepperkakshus

Avdelning Tellus/Venus vinnande pepparkaksbygge.Förstora bilden

Och det var avdelning Tellus/Venus som vann omröstningen på Instagram.

Text och foto: Daniel Henriksson.

Relaterade nyheter från verksamheten Omsorg & stöd